Obješene fasade

Od našeg osnivanja 1998. godine, uspješno poslujemo diljem svijeta u okviru naših registriranih djelatnosti. Mi smo certificirani proizvođač/montažer SCHUCO sistema koji je naš strateški partner u regiji. Također prerađujemo i druge sisteme kao što su WICONA, HEROAL, REYNAERS, FEAL, ALUMIL itd.

U tom kontekstu, HANO djeluje kao projektant, proizvođač i instalater arhitektonskih staklenih fasada po mjeri i srodnim sistema, kao što su:

 • Element fasade
 • Specijalni „ SONDER“ sistemi
 • Kontinuirani fasadni sistemi
 • Svjetlarnici
 • Vrata i prozori – klizne pozicije, krilo-štok, harmo, rotirajuća „karusel“ vrata itd.
 • Unutrašnje staklene pregrade i vrata
 • Čelični i sistemi/proizvodi u inox-u (staklene ograde i čelične ograde, staklene nadstrešnice, stakleni stropovi, Spider fasade, itd.)
 • Automatski sistemi ulaznih vrata – GEZE, DORMA itd.
 • Aluminijske ventilirane fasade – aluminijski kompozitni paneli – Alucobond, Alubond USA, Reynobond
 • Keramičke ventilirane fasade
 • Ventilirane fasade od kompozitnih panela – Swisspearl / Eternit, TRESPA

Firma HANO d.o.o. se pojavljuje na tržištu zajedno sa sestrinskom firmom RAMA-GLAS d.o.o., vodećom kompanijom u regionu kada je riječ o preradi stakla i proizvodnji široke lepeze staklenih proizvoda kao i stakla za potrebe građevinskog sektora (složeni IGU paketi, kaljena stakla, laminirana stakla – lamistali, savijena stakla, emajlirana stakla, stakla sa sito-štampom itd.)

Našim proizvodima i uslugama obuhvatili smo prostor od Karipskih otoka, SAD, zemalja EU, preko regije zemalja Bliskog istoka, Sjeverne Afrike i Arapskog poluotoka pa sve do područja Kazahstana.

Naši proizvodni i ugradbeni kapaciteti i stabilna saradnja sa našim poslovnim partnerima garantuju ispunjenje preuzetih obaveza čak i kada se radi o najzahtjevnijim situacijama i izazovima kao i vremenskim terminima.


Ventilirane fasade

Pored proizvodnih postrojenja za proizvodnju aluminijskih staklenih fasada, HANO posjeduje mašine i tehnologiju za obradu i ugradnju ventiliranih fasada izrađenih od kompozitnih materijala, kao što su ALPOLIC, ALUCOBOND, REYNOBONDR, TRESPA, ARPA, RESOPLAN, da spomenemo samo nekoliko, kao i mašine za obradu vlaknasto-cementnih panela, kao što je ETERNIT.

Na taj način smo uspjeli upotpuniti ciklus proizvodnje i ugradnje širokog spektra aluminijiskih i ventiliranih fasada.

Kroz stroge kontrole kvalitete koje se provode od strane našeg tima QA/QC inženjera vođenih međunarodnim normama i principima, uz korištenje najmodernijih proizvodnih pogona, HANO konstantno postiže iznimne rezultate na najveće zadovoljstvo naših klijenti.


Fasadno staklo

Firma HANO d.o.o. se pojavljuje na tržištu zajedno sa sestrinskom firmom RAMA-GLAS d.o.o., vodećom kompanijom u regionu kada je riječ o preradi stakla i proizvodnji široke lepeze staklenih proizvoda kao i stakla za potrebe građevinskog sektora.

Zahvaljujući najmodernijoj opremi i tehnologiji RAMA-GLAS, kao vodeći prerađivač stakla, uspjeva u potpunosti zadovoljiti sve potrebe interaktivnog procesa dizajna objekta i normi savremene gradnje. Moderna oprema i mogućnosti: kaljenje, laminiranje, savijanje, sitanje, emajliranje i formiranje složenih IGU paketa stakla zajedno s velikim iskustvom omogućavaju pretvaranje bilo kakvog arhitektonskog koncepta u stvarnost.

Pogon za preradu stakla posluje pod strogim režimom kontrole kvalitete što je potvrđeno dobijanjem certifikata od strane međunarodno priznatih certifikacijskih kuća, kao i različitih akreditacija za specijalizirane obrade.

Jasna opredjeljenost u domenu zaštite okoliša oba kolektiva stalno potvrđuje kako odgovornim proizvodnim procesima tako energetski učinkovitom izboru staklenih proizvoda

Više informacija na: www.rama-glas.com


Čelik i konstrukcije od inoxa

U domenu čeličnih i noxnih konstrukcija, HANO nudi sisteme za unutrašnju i vanjsku primjenu, uključujući staklena ograda i metalne ograda, ravne i spiralna staklena stepeništa, staklene nadstrešnice, staklene krovne prozore, staklene stropove i još mnogo toga.


Plastifikacija

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.


Transport

Prevozna sredstva, u sklopu naše kompanije, kao i ona naše sestrinske firme HANO-TRANS nam omogućuju prevoz potrebnog materijala direktno, bez posrednika.

Posjedujući međunarodne CEMT dozvole, naša vozila mogu dostaviti tražene robe u bilo koje vrijeme, što svakako doprinosi našem nastojanju da zadovoljimo ranije dogovorene rokove isporuke.

Firma posjeduje 15 vozila za domaći i međunarodni transport, kao i četiri kamiona sa dizalicama za dizanje i manipulaciju materijala.